30 Ekim 2009 Cuma

Tığ İşi Çantam 2

Yazın bayağı uğraştığım, el oyalayan bir model oldu bu, bir türlü bitmek bilmedi, tabii en büyük hatam çantaya alttan başlamak yerine üst kısmından başlamak oldu. Altıgen motifle en alt kısmını birleştiremedim, en sonunda aralara kare motifler koyarak kapattım çantanın altını. Sırıtan bir hata değil gerçi ama takıntılı olduğum ve hatayı bildiğim için bana defolu gibi geldi, yine de uğraştım o kadar, paylaşayım dedim. Benzer bir modeli internette görmüştüm ama adresi hatırlayamadığım için kaynak gösteremiyorum.
NOT:Daha astarlamadım ama sarkma yapmaması için muhakkak astar koyacağım. Neduk'e teşekkürler.

21 Ekim 2009 Çarşamba

KOKOŞ AYNALARIM

İkea'dan aldığım ahşap çerçeveleri biriktirdiğim malzemelerle süsledim. İçlerine çerçevecide ayna kestirip yerleştirdim. Etrafındaki süslerden ayna görünmüyor ama olsun renk olsun, şekil olsun (ayna süsleme fikri Keyifli Hobilerden).

13 Ekim 2009 Salı

KUŞLU SALLANGAÇLAR

Tüm fazla, kullanılmayan malzemelerden kurtulasım var, kurtulayım ki yerine yenileri gelsin derken ortaya bu sallangaçlar çıktı.
Kuş şeklindeki keçeler sanırım yeni çıkmış ya da ben yeni gördüm. Başka birçok çeşidi var bizim boncukçuda.
Çanta sapı olarak kullanılan plastik halkaları gövde olarak kullandım. Makreme halkaları da olabilir belki, denemek lazım.
İlk önce eşit boylarda 8 adet misinanın ucuna kurdela, kumaş parçalarını diktim, boncukları ve kuşları misinaya geçirip eşit aralıklarla halkaya sıkıca bağladım. Halkanın üstünü puantiyeli kurdela ile kaplayıp, 2 eşit boyda kurdela ile sap kısmını oluşturdum. Resimlerden anlaşılır sanırım yaptıklarım.
Şöyle kocaman bir balkon hayalim var. Herkes balkon kapatırken ben salonun yarısını balkon yapıp bir sürü kuşlu sallangaç asmak istiyorum:)