15 Eylül 2008 Pazartesi

Abla, Kardeş Ortak Çalışma

Canımmmmm kardeşimin askerdeyken öğrendiği örme tekniği ile beraber yaptığımız bilekliği ekledim bugün. 4 sıra ip ile yapılıyor bu makreme. Anlatmak isterdim ama uzun uzun seyretmeme rağmen beceremedim. Sadece kapatma kısmına gerekli aparatları ve boncukları taktım, beceremiyorum ben bu makreme işlerini, olmuyor, olmuyor.

7 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Ailece marifet var sizde anacım,kızım Rasim bile maaşallah yani ablasına çekmiş.
canım benim senin için her zaman hazırlarım ben yeter ki sen gel bana,canın sağolsun

Cocukla Cocuk dedi ki...

ellerinize sağlık, çok hoş. makromenin basit tekniklerini biliyoruz ama bu zor geldi, öğrenmek lazım.

babegazelle dedi ki...

vay bee askerde böyle şeyler de mi öğretiyolarmış insana,wallahi çok hoş:)))Kardeşinin de senin de elinize sağlık.Cici buna yakından baktım bunun tekniği baya bi değişikmiş ama hobi dükkanlarında buna benzer makreme örgüsü yapmak için satılan şeyler var görmüşsündür belki.Ortası delik makara gibi üstünde bikaç tane çivi gibi şey çakılı.Tığyla ipi çevresnde döndüre döndüre yapıyosun,çok kolay ben yapabiliosam sen ohooo.Bildin mi onları?

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Evet biliyorum, bu daha sıkı bir örgü oluyor ama belki o bahsettiğin alet ile de sıkı örgü yapılabiliyordur. Denemek lazım, nasıl ip kullanılıyor o alette?

babegazelle dedi ki...

walla ben hep mumludan yaptım ama,ince deri ve o hafif sedefli gibi duran ipler varya ne deniyo ona bilemedim şimdi onlardan da olmaması için bi sebep yok kanımca

Adsız dedi ki...

Sedef ve turkuaz taşlar kolyeyi patlatmış. Makreme zor cidden bende yapamıyorum :(

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Valla ellerinize sağlık pek güzel olmuş.bana da eşim öğretti bu örme şeklini hakkaten boncuklar da işin içine girince ayrı bir hava katıyor ama şimdi yapsam hatırlarmıyım bilmiyorum.eminim sen de birkaç defa denesen yapabilirsin canım.ipin rengi de çok güzel görünüyor bu arada.güle güle kullan:)