30 Haziran 2008 Pazartesi

Mavi Uzun Kolyem

Artık biraz boncuk almayı kesip elimdekileri değerlendirmem gerekiyor, haftasonu en çok mor ve mavi boncuğum olduğu farkettim, onları tüketmek için yaptıklarımdan bir tanesini ekledim.

27 Haziran 2008 Cuma

İncilerden Zincirli Kolyem

Aynı boydaki incileri eşit sayılarda, misinaya dizip düğümleyip, inciden zincir oluşturup yapmıştım bu kolyeyi. Takı kutumun içinde unutmuşum, dün buldum resimleyip, kusur kalmasın diye hemen ekledim :)

26 Haziran 2008 Perşembe

Tığişi Postacı Çantam

Bu çantayı yapmaya geçen cumartesi akşamı, Türkiye-Hırvatistan maçını seyrederken başladım. Cumartesi akşamından beri tüm maçları seyrederken bir taraftan bu çantayı ördüm. Dün akşamda 3. golü yedikten sonra gözyaşları içinde bitirdim:((( Kocaman, postacı çantası oldu, içine birde kot kumaşdan astar dikeceğim ama dayanamadım fotosunu ekledim.

24 Haziran 2008 Salı

Keçe Boyunluk

Keçenin üstüne yine keçeden yaptığım çiçekleri, afgan, hint boncuklarını ve mekik oyalarını dikerek yaptım bu kolyeyi. Eğer hassas bir cildiniz varsa keçeden yapılmış takılar kızarıklık ve kaşıntı yapabiliyor o yüzden astarlı olması gerekli ama ben bu kolyeyi kendime yaptığım için koymadım, keçeyi içim gibi dışında seviyor:)

23 Haziran 2008 Pazartesi

Halkalı Kolyem

Atmama,atamama hastalığımın neticesinde biriktirdiğim bir sürü halkanın (nereden bulmuşum bu kadar halkayı, valla bilmiyorum) etrafını mumlu iple çevirdim, pembe ekoseli kurdela ile birbirine bağladım. Halkaları iple çevirmek biraz el oyalıyor ama diğer kısımları bayağı kolay oldu :)

20 Haziran 2008 Cuma

Uzuuun Kolyem

Daha takmak nasip olmasa da bir sürü konbinasyonlar düşündüm bu kolye için, bir ara kullanacağım inşallah.

19 Haziran 2008 Perşembe

Janjanlı Kolyem

İnanın yaptıklarım kadar kokoş bir insan değilim ben, bu kolyeyi yaparken bir coşma durumu var, arada oluyor :)

18 Haziran 2008 Çarşamba

Eskilere Devam

Cep telefonu ile çektiğim fotoğraflarım, çok net değiller o yüzden, üstünde biraz oynayıp buraya ekledim, eklemesem olmaz, sevdiğim takılarım çünkü. Özellikle küpeyi yapmak uzun zamanımı almıştı.

17 Haziran 2008 Salı

Kırmızı Oyalı, Kuşlu Kolyem

Bu aralar aklımda yapmak istediğim bir sürü şey var. Ne görsem "bundan da yapmalıyım" deyip, gidip malzemelerini alıp başlayıp, yarım bırakıyorum. Aslında acilen tatile ihtiyacım var ama biryerlere gitmeden evde oturup başladıklarımı bitirebilmek için.


Takı yapmaya ilk başladığım zamanlarda asla bakır, altın yada gümüş renkli döküm malzemeleri birbirine karıştırmıyordum. Sonra Reminiscence'ın Nişantaşı'ndaki mağazasını hayran hayran seyrederken farkettim ki, adamlar tüm metal renklerini kullanıyorlar takıda. Ondan beri bende her renkle her rengi kullanıyorum. Bu takıda da bakır ile altın renkli dökümler var. Altın renkli kuşlar benim yine favorilerim.

13 Haziran 2008 Cuma

Uzun Kolyelere Devam

Uzun kolyelerimden bir tane daha. Bu kolyeleri yapmak iyi ama fotoğraf çekerken çok zorlanıyorum, tümünü resimlemek biraz zor oluyor :P

12 Haziran 2008 Perşembe

Hem Uzun Hem Kısa Kolyem

Benzer bir kolyeyi bir mağazada görmüştüm. Tam benlik deyip eve gelince hemen yaptım bir benzerini, ister uzun ister 2 kat kullanılabiliyor bu kolye. Benzer birşey yapmak isteyenlere püf noktasını söyleyeyim, aralarda kolye 4 sıralı oluyor, o yüzden 4 tane misinaya dizmek gerekiyor boncukları. Birde bir adres ekleyeceğim bugün. hand-e'in takılarını Facebook'da buldum ve bayıldım, sizinle de paylaşmak istedim.

11 Haziran 2008 Çarşamba

Yeşil Uzun Kolyem

Yeni yaptıklarımdan bir tane daha, ben bu aralar böyle uzun kolyelere bayılır oldum, herşeyle kullanılabiliyorlar, yapımı da kolay, her renginden yapmayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde. Ucundaki yeşil parçayı Bujiland'dan aldım, kemiği oyarak yapmışlar ve sadece 3 ytl. .................................................11 Haziran 1996-11 Haziran 1997

10 Haziran 2008 Salı

Kahve Renkli Kolyem

Dün akşam ateşlenen kızımın yanında otururken boncuk kutularımı karıştırdım biraz. Boncuklarımı genelde renklerine göre kutulara koyuyorum, zor tarafı renkli birşeyler yapmak isteyince tüm kutuları ortaya çıkarmak gerekiyor. Akşam Kayra'nın başında kutuları çok dağıtamadığım için kısıtlı imkanlarla bu kolyeyi yaptım. Kahve renkli boncuklarıma bakarken bu çıktı ortaya. Birde Sibel beğenir inşallah ona sade bir kolye yaptım, sade şeyler sever benim canım dostum:))) Bu arada Kayra 2. kez su çiçeği oldu:(((

9 Haziran 2008 Pazartesi

Matruşkalı Kolyem

Anaokulu müsamereleri gibi oldu bu fotoğraf, farkındayım ama renkler hoşuma gitti, kelebekleri de yapıştırdım. Ref, Moskova'ya gittiğinde getirmişti bu matruşkayı, aslında anahtarlık ucuydu ama ben kolye yapmak istedim. Polimer kilden yaptığım kuş ve balığı da zincire ekledim. Zincirin içinden kurdela geçirdim birde. Yazın beyaz t-shirtlerle kullanmak için çok uygun oldu.

5 Haziran 2008 Perşembe

Polimer Kilden Baykuşlar

Şipariş üzerine Ref'e yaptığım takılar bunlar. Kendisi de baykuş hastası olduğu için polimer kilden baykuşlu birşeyler istedi. Polimer killeri mıncıklarken bunlar çıktı ortaya. Broşların üstündeki baykuş resimlerini ahşap boyamada kullanılan dekupaj tekniği ile yaptım. Google'dan owl diye arattım, image kısmına girip baykuş resimlerinden döküm aldım, fotokopi ile küçültüp polimer kilin üstüne transfer ettim. Transfer için ayrıca birşey kullanmadım sadece resmi kesip kilin üstüne koydum, iyice yapışınca kağıdın üst katmanını ıslatıp parmak ucumla soydum, sonrada pişirdim, sağ taraftaki baykuş ise kendi çizimim. En üstlerine sevmesemde bir kat çila sürdüm ve ekoseli kurdelayı büzgü yapıp silikon tabancası ile yapıştırdım. Beyaz yada bej polimer kilin üstüne renkli fotokopide transfer edilebilir sanırım, daha denemedim ama en yakın zamanda birşeyler yapıp ekleyeceğim.Ref'cimmmm iyi günlerde kullanırsın İnşallah.

4 Haziran 2008 Çarşamba

The Incredible Hulk

Yazmadan edemedim. Uzun zamandır beklediğim bir şey vardı "The Incredible Hulk". Aslında Marvel tarzı şeylere hayranlığım yok ama bu filmde Edward Norton oynadığı için IMDB'de ilk haberi çıktığından beri heyecanla bekliyorum bu filmi, sonunda 13 Haziran'da gösterimde. Aziz ve saygıdeğer Edward Abimiz bu filmde yer aldığı için kaçırılmayacaklar arasında.

3 Haziran 2008 Salı

Rengarenk Küpelerim

Elimde eskiden çekilmiş bir sürü takı resimleri var. Bu aralar genelde eskileri koyuyorum çünkü yeni birşeyler yapmıyorum. Canım yapmakta istemiyor. Biraz polimer killerimle oynuyorum biraz elimde tığ, iki motif yapıp sonra söküp tekrar başka birşeye başlıyorum. Kış başından beri sökmeseydim kaç tane şey örmüş olurdum merak ediyorum. Neyse ki dün başladığım bir tığ işi yakalığı bitirebildim, inşallah en kısa zamanda resmini ekleyeceğim buraya. Konuyu fazla dağıtmadan bu renkli küpeleri ekledim, bayağı eski bir resim ama ben bu küpeleri hala kullanıyorum.

2 Haziran 2008 Pazartesi

Anahtarlıklı Setim

Mumlu ipi şu anda hiç hatırlamadığım bir şekilde örüp yapmıştım bu takımı. Resme bakıp yapmaya çalıştım ama beceremedim, yaşlanıyorum artık, unutkanlık başladı. Bu arada siyah ile dorenin uyumu her zaman hoş oluyor.