15 Nisan 2008 Salı

Batı Karadeniz Turumuz

Geçtiğimiz haftasonu Burcum ve yakınları ile Batı Karadeniz Turu'na katıldık. Eğlenceli bir tur oldu Kayra'yla benim için. Bir kez daha aşık oldum ülkeme. Daha gezecek çok yer var ve her seferinde daha fazla hayran olacağım biliyorum.
Gezerken alışveriş yapmadan olmaz, çok güzel desenli masa örtüleri vardı Safranbolu'da. Dayanamayıp bir sürü renginden aldım. Ayrıca Amasra'da güzel yemeni desenli kumaşlar vardı. Aldıklarımın resimlerini çekmedim ama en kısa zamanda sayfama ekleyeceğim.





Bu arada Jolly Tur ile gittik tura. Tur çok güzeldi tüm bizimle gelen görevliler çok güleryüzlüydü ama özellikle aşağıda resmini eklediğim tur rehberimiz Adem Bey'e ilgisi, saygısı, şiirleri, şarkıları, fıkraları, mitolojik hikayeleri, tüüüüm değerli bilgileri için çok teşekkürler. Ayrıca her diken yapraklı ağaç çam değilmiş bunu da öğrendimmmmm:)





Çifte kavrulmuş lokum sevmeyen var mıdır?
İmren'de bir sürü çeşit var hepsi süper ama yinede çifte kavrulmuş ayrı birşey.
Safranbolu Kaymakamlık Evi'nde 78 yıllık yazma yorgan, etamin yastık ve eteği. Bayıldımmmmm.

Gün sonunda yorgunluktan bayılmış Kayra...
Tepeden Amasra. Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi Çeşm-i Cihan.

3 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika bişey yapmışsınız valla,ne güzel yerler değil mi?
o uyuyakalan güzel kızı yerim ben,sıkılmadan dolaştı mı oralarda?

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Pestili çıktı valla. Annemin taktiğini uyguluyorum, annem asla mırıltılarımı duymazdı, bende Kayra'nın mırıtılarını böyle zamanlarda duymuyorum. Alışsın yürümeye. Arada "Anne kucakkk" dedi tabiii. Duymadım amaaa.

fatoş ile esoş dedi ki...

ya safranboluyu görünce tuhaf oldum ben karabükte büyüdümde safranboluyu felan bilirim.3 şeyi meşhurdur :evleri ,lokumu bide safran çiçeği.çifte kavrulmuş lokumu bizde safranboluya gidince alırız hele bide tazeyse çok güsel olurrr.saten ben ankaradaki lokumları pek sevmem safranbolunun lokumu tadınca burdakiler biraz sönük kalıyo.