15 Ağustos 2008 Cuma

Amigurumu Baykuş

Eveeeet, daha önce hiç yapmadığım amigurumi tekniğine de balıklama dalmış durumdayım. İlk çalışmam benden bekleneceği üzere baykuştu. Tamamen sallama ve deneme usulü ile yaptım, tek önemli nokta kalın ip ve ince tığ. Böylelikle oyuncak daha şekilli oluyor, daha uzuvlu birşeyler yapılacağında, bebek yada kollu, ayaklı yaratıklar gibi, belki o zaman uzuvlar çok ince olmayan bir tığ ile yapılabilir, hareketlilik sağlamak için. Gözleri için uygun düğme bulamadığımdan fimo ile yaptım, diğer parçaları dikmeden silikon tabancam ile üzerine yapıştırdım ve kendisi baykuş rafımda yerini aldı.

7 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ama yerim ben küçük şeyi,çok cici olmuş marifetli hanımcım.ellerine sağlık.ne cevherler var sende beee yürü kim tutar seni

KelebekGibi dedi ki...

Ilk denemeye göre öyle düzgün düsürmüssünüzki, devaminda güzel amigurumiler bekleriz:)
Bende bir amigurumi sever ve yapar olaraktan cok begendim, baykusu hic denememistim, tamda blogunuza uymus ilk bunu yapmaniz güzel:)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok şirin olmuş.. baykuşu baykuş yapan gözleri tabi..elinize sağlık..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok cici bir baykuş olmuş. Fimo göz hiç aklıma gelmezdi. Elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ayak detaylarını çok beğendim :)Elinize sağlık :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Harika çok güzel olmuş. Maşallah ellerine sağlık. Yaseminin vasıtasıyla rastlamıştım bloguna, ne zamandır bakamamıştım. Yaparken dinlendiren, el emeği göz nuru şeyler yapıyorsun. Bravo.
Sevgiler

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bence ilk denemeye göre gayet başarılı. çok şirin görünüyor zaten :)